Natur og mental sundhed

Min familie og jeg har selv erfaret, hvordan naturen kan virke helende og gøre godt for krop, sjæl, sind og ånd. Derfor vil jeg gerne være med til at inspirere andre til at gøre brug af naturen – bl.a. i arbejdet med psykisk sårbare.

Mandag den 4. oktober 2021 var Furesø Handicapråd vært for et inspirationsarrangement på Naturskolen Fiskebæk for 45 politikere, ledere og medarbejdere i Furesø Kommune. Emnet var, hvordan naturen kan bruges som medicin for psykisk sårbare.

Formand for Udvalget for Social, Sundhed og Seniorliv, Matilde Powers og undertegnede var værter, mens Erik Holm Sørensen fra Projekt “Frisk i Naturen” leverede inspirationen… og mindsanten om ikke miljøminister Lea Wermelin også lagde vejen forbi.

Læs artikel fra Furesø Avis om arrangementet her

Ikke hver dag man får chancen for en selfie med Miljøminister Lea Wermelin
Snakken gik livligt hen over bordet blandt de 45 fremmødte
Fra venstre: Projektleder Erik Holm Sørensen, Miljøminister Lea Wermeling, Dorthe Stieper og byrådspolitiker, Matilde Powers

Fyraftensarrangement med Foreningen Jordforbindelsen

Mandag den 14. juni 2020 var jeg med til at arrangere et andet inspirationsarrangement om naturen og mental sundhed. Her kom inspirationen fra Foreningen Jordforbindelsen. 40 frivillige og medarbejdere fra organisationer og kommuner på Sjælland deltog.

Formand Carsten Hjerresen og naturinstruktør Katrine Halskov Vangsted fortæller deltagerne om Foreningen Jordforbindelsens arbejde
Fortælling omkring bålet

Deltagerne blev inviteret med på stillegang