ReTreats

Retræten holdes i naturskønne omgivelser i Ordrup Bakker ved Sejrøbugten

For hvem

For forældre til børn (uanset alder) med særlige behov og psykisk sårbarhed. Giv dig selv et døgn, hvor du kommer lidt væk hjemmefra, får hvilet og tanket op på ny i rammer af stilhed og smuk natur.

Hvorfor?

Det er vigtigt at give sig selv ”åndehuller”. Både for sin egen skyld. Og så man får styrke til at være noget for sit barn. En retreat kan noget andet end et hotelophold eller tur med veninder/partner. Her lukkes der ned for den ydre støj. Du er sammen med ligestillede i trygge rammer, som ligesom indholdet er målrettet netop dine behov som forælder til børn med ovenstående udfordringer. Retræten giver dig mulighed for at stoppe op, lade sjælen indhente dig, se din situation lidt udefra og måske få håb og mod på hverdagen og de livsvilkår, du nu en gang har.

Hvad er en retreat?

Det engelske ord ’retreat’ (‘retræte’ på dansk) betyder ’tilbagetrækning’ og kendes bl.a. fra krigsretorik, når soldaterne trækker sig tilbage fra en kampplads. ’Treat’ betyder ’forkælelse’. At give sig selv eller andre et ’treat’ er at give en oplevelse af forkælelse.

De senere år er det blevet populært at tage på retræte/retreat for, i rammer af stilhed og natur, at finde ny styrke og inspiration til hverdagen. Der tilbydes i dag både wellness- og spirituelle retreats. Denne retreat er en blanding og både for krop, sjæl, sind og ånd. Ønsket er at give forældre til børn med udfordringer et pusterum og oplevelse af forkælelse. Samtidig har inspirationen til retrætens form og meditationspraksis rod i kristen spiritualitet og klostertradition. Men alle kan deltage uanset tro eller livsanskuelse.

Hvorfor stilhed?

Forskning viser, at stilhed og natur er helende for krop, sjæl og sind. For nogle kan et døgn i stilhed virke skræmmende, derfor indledes retræten med en intro til stilheden, og hvordan man gebærder sig og kan bruge tiden i stilhed. Til det første og afsluttende måltid vil der være åbent for samtale, her imellem stilhed. Til de øvrige måltider vil der være instrumental musik, hvor man kan sidde i selskab og nyde maden.

Indhold

Enetid og samvær med ligestillede, stilhed og hvile, smuk natur og mulighed for koldtvandsbade, sauna og saunagus samt guidede meditationer, åndedrætsøvelser og stillevandring. Desuden mulighed for en samtale om det, der fylder.

Retræteledere

Dorthe Stieper, pårørendevejleder og mentor i ‘peer’-støtte og tilværelsespsykologi. Desuden forfatter og podcastvært. Har 20 års erfaring med selv at tage på stilleretræter.

John og Susanne Hansen, husværter og ejere af Retræte- og Terapistedet Fyrtårnet. John har en baggrund som præst og psykoterapeut. Begge har specialiseret sig i medvandringssamtaler, åndedrætsøvelser, koldvandsbadning og guidet meditationer og vandringer.

Hvor

Holdes på Retræte- og Terapistedet Fyrtårnet, Fasanbakken 4, 4540 Fårevejle. Stedet ligger naturskønt med panoramaudsigt over Sejrøbugten. Se og læs mere her.

Du indlogeres i eneværelse med bad. (Par indlogeres i dobbeltværelse.) Der er tekøkken med køleskab, frugt og te/kaffe i værelsesafdelingen. Desuden fri adgang til sauna og koldtvandsbad, terrasse, have, meditationsrum samt fællesstuer med udsigt over Sejrøbugten. Muligheder for gåture i Ordrup og Veddinge bakker samt ved havet.

Hvornår

25.-26. oktober 2024

Program

Fredag:
16:00-17:00 Ankomst og indkvartering i Fredens Hus
18:00                             Aftensmad
19:30                             Intro til retræten og stilheden v/Dorthe
20:00                            Åndedrætsøvelser v/John
20:30                            Kaffe/te og kage, mulighed for koldtvandsbad, sauna, saunagus
                                      og bål i haven

Lørdag:
07:45                             Mulighed for guidet meditation og sindsrobøn v/John
                                       (Vi mødes i ”Åndedrættet”)              
08:00                             Morgenmad
09:00                             Oplæg og inspiration v/Dorthe
09:30                             Egen tid (mulighed for individuel samtale med John eller Dorthe)
12:30                             Frokost
14:00                             Guidet stillevandring v/Susanne
15:15                             Kaffe/te og kage, deletid og afslutning
16:30-17:00                Pakke, oprydning og afrejse

Medbring

Sengelinned og lagen + egne håndklæder, notesbog og skrivegrej, indesko, badetøj (til sauna og koldvandsbadning) og gåsko og overtøj til gåture

Pris

1.500 kr. pr. pers. (2.500 kr. for par i dobbeltværelse)
Depositum: 500 kr. betales, når du har fået din tilmelding bekræftet. Når vi har modtaget depositum, er din plads på retræten sikret. Restbeløbet indbetales senest 14 dage før retræten. Depositum refunderes ikke ved afbud, og restbeløbet kun, hvis retræten aflyses.

Beløbet indbetales via mobilepay til tlf. 41 42 90 70 eller overføres via netbank til konto: 5958 – 0002011215 (Faster Oikos Andelskasse)

Tilmelding

På tlf. 41 42 90 70 eller e-mail: d.stieper@gmail.com. Angiv evt. særlige allergener, der skal tages hensyn til ift. maden, eller hvis du er vegetar/veganer