ReTreats

Retræten holdes i naturskønne omgivelser i Ordrup Bakker ved Sejrøbugten

For hvem

For forældre til børn (i alle aldre) med særlige behov og psykisk sårbarhed. Giv dig selv en weekend, hvor du kommer lidt væk hjemmefra, får hvilet og tanket op på ny i rammer af stilhed og smuk natur.

Hvorfor?

Det er vigtigt at give sig selv ”åndehuller”. Både for sin egen skyld. Og så man får styrke til at være noget for sit barn. En retreat kan noget andet end et hotelophold eller tur med veninder/partner. Her lukkes der ned for den ydre støj. Du er sammen med ligestillede i trygge rammer, som ligesom indholdet er målrettet netop dine behov som forælder til børn med ovenstående udfordringer. Retræten giver dig mulighed for at stoppe op, lade sjælen indhente dig, se din situation lidt udefra og måske få håb og mod på hverdagen og de livsvilkår, du nu en gang har.

Hvad er en retreat?

Det engelske ord ’retreat’ (‘retræte’ på dansk) betyder ’tilbagetrækning’ og kendes bl.a. fra krigsretorik, når soldaterne trækker sig tilbage fra en kampplads. ’Treat’ betyder ’forkælelse’. At give sig selv eller andre et ’treat’ er at give en oplevelse af forkælelse.

De senere år er det blevet populært at tage på retræte/retreat for, i rammer af stilhed og natur, at finde ny styrke og inspiration til hverdagen. Der tilbydes i dag både wellness- og spirituelle retreats. Denne retreat er en blanding og både for krop, sjæl, sind og ånd. Ønsket er at give forældre til børn med udfordringer et pusterum og oplevelse af forkælelse. Samtidig har inspirationen til retrætens form og meditationspraksis rod i kristen spiritualitet og klostertradition. Men alle kan deltage uanset tro eller livsanskuelse.

Hvorfor stilhed?

Forskning viser, at stilhed og natur er helende for krop, sjæl og sind. For nogle kan en weekend i stilhed virke skræmmende, derfor indledes retræten med en intro til stilheden, og hvordan man gebærder sig og kan bruge tiden i stilhed. Til det første og afsluttende måltid vil der være åbent for samtale, her imellem stilhed. Til de øvrige måltider vil der være instrumental musik, hvor man kan sidde i selskab og nyde maden.

Indhold

Enetid og samvær med ligestillede, stilhed og hvile, smuk natur og mulighed for gåture, god mad, hav-/koldvandsbade og sauna, guidede meditationer, stressreducerende kropsøvelser og mulighed for en mentorsamtale om det, der fylder.

Deltagere

Plads til max 6 personer (evt. flere ved deltagelse af par)

Retræteleder

Dorthe Stieper, pårørendevejleder og mentor i tilværelsespsykologi, selv mor til en datter med ovenstående udfordringer. Har 18 års erfaring med selv at tage på stilleretræter.

Hvor

Holdes på Retræte- og Terapistedet Fyrtårnet, Fasanbakken 4, 4540 Fårevejle. Stedet ligger naturskønt med panoramaudsigt over Sejrøbugten. Se og læs mere her.

Du indlogeres i eneværelse med bad. (Par kan indlogeres i dobbeltværelse, hvis de ønsker det.) Der er tekøkken med køleskab, frugt og te/kaffe i værelsesafdelingen. Desuden fri adgang til sauna og koldtvandsbad, terrasse, have, meditationsrum samt fællesstuer med udsigt over Sejrøbugten. Mugligheder for gåture i Ordrup og Veddinge bakker samt ved havet.

Hvornår

Efterårets ReTreats er aflyst! Ring/skriv for at komme på interesseliste for nye datoer

Program

Fredag:
Kl. 16-17  Ankomst
Kl. 18     Aftensmad
Kl. 19.30    Intro til retræten og stilheden
                       Stressreducerende kropsøvelser og guidet meditation
Kl. 21            Aftenkaffe og godnat

Lørdag:
Kl. 8-9                   Morgenmad
Kl. 9.30-10.30  Stressreducerende kropsøvelser og guidet meditation
Kl. 11-12                Mulighed for personlig samtale med forældrementor
Kl. 12                      Frokost
Kl. 13-15               Stilhed, hvile, gåtur og mulighed for mentorsamtale
Kl. 15-16               Eftermiddagskaffe
Kl. 15-17               Saunaen tændes og mulighed for mentorsamtale
Kl. 18                      Aftensmad
Kl. 19.30               Aftenmeditation
Kl. 20.30              Aftenkaffe

Søndag:
Kl. 8-9                     Morgenmad
Kl. 10-12                 Afstressende kropsøvelser og guidet meditation
                                    Deletid
Kl. 12                         Frokost
Kl. 13                        Afslutning og afrejse

Pris

3.000 kr. pr. pers. (4.500 kr. for par i dobbeltværelse)
Depositum: 800 kr. betales, når du har fået din tilmelding bekræftet. Når vi har modtaget depositum, er din plads på retræten sikret. Restbeløbet indbetales senest 14 dage før retræten. Depositum refunderes ikke ved afbud, og restbeløbet kun, hvis retræten aflyses.

Beløbet indbetales på konto: 5958 – 0002011215 (Faster Oikos Andelskasse)

Bemærk! Det er muligt at søge om nedsat pris, så frem du er enlig forsøger og/eller økonomisk presset. Ring/skriv til nedenstående e-mail og hør nærmere.

Tilmelding

På tlf. 41 42 90 70 eller e-mail: d.stieper@gmail.com. Angiv hvilken retræte, du ønsker at tilmelde dig. Og evt. særlige allergener, der skal tages hensyn til ift. maden.