Mentorstøtte

Jeg tilbyder samtaler i hjemlige omgivelser

For hvem:

Forældre og andre pårørende til børn og unge med særlige behov og psykisk sårbarhed

Hvorfor?

Når man er pårørende eller forældre til børn og unge med særlige behov og psykisk sårbarhed, kan man ofte føle sig meget alene. Og at andre ikke helt forstår. Så kan det være en hjælp at tale med én, der har været der selv. Som forstår! Som kan hjælpe med at navigere ift. systemet eller de livsvilkår, man står i. Og ikke mindst: Give støtte og håb for vejen videre. Det er det, du kan bruge mig som pårørendementor til.

Se præsentationsvideo her

Som pårørendementor kan jeg tilbyde dig:

 • At tale med en, der forstår og selv er pårørende
 • At du bliver set og hørt som pårørende
 • Hjælpe dig med at rumme den store belastning, det er at være pårørende
 • Et rum, hvor vi kan tale om tab og sorg, skyld og skam og forbudte følelser
 • Hjælpe dig med at navigere i systemet – psykiatrien såvel som kommunen
 • Støtte og håb for vejen videre
 • Rådgivning og vejledning, overblik og viden

Jeg tilbyder:

 • Samtaler af 60-90 minutters varighed hos mig eller dig
 • Samtaler som ‘walk-and-talk’ af 60-90 minutter
 • Rådgivning via telefon, mail eller skype/facetime/signal
 • At være bisidder
 • Hjælp til at formulere mails og brev til kommunen og andre instanser

Ikke alle pårørende har brug for den samme støtte og hjælp. Er du i tvivl, så ring for en uforpligtende snak og afklaring.

Min baggrund:

Jeg har selv erfaringer med at være forælder til et barn med Aspergers/ASF, ADD, spiseforstyrrelse, angst, depression, OCD og længerevarende traume- og belastningsreaktioner.

Jeg har arbejdet som forældrementor i Børne- og Ungdomspyskiatrien i Region Hovedstaden, hvor min egen datter har været indlagt. Jeg har desuden en uddannelse i ’peer-støtte’* og som mentor i tilværelsespsykologi.

Jeg ser mig selv som en ”medvandrer” og ligestillet, som forstår, hvordan det er at være pårørende til en psykisk sårbar.

* ’Peer’ er engelsk og betyder ’ligemand’ og er blevet et kendt begreb i psykiatrien, hvor man ansætter ligestillede i form af tidligere psykiatribrugere eller pårørende som mentorer for psykisk sårbare eller deres pårørende.

Referencer:

”Dorthe har en helt særlig evne til at lytte og rumme. Hun bringer både sine egne erfaringer og faglige perspektiver i spil og bliver dermed en meget troværdig samtalepartner.”
– mor til tre børn med særlige behov

”Når man møder Dorthe, så møder man en person med stor forståelse og empati. Dorthe har været der, lyttet til en, givet gode råd, når man har følt sig helt alene som mor til en pige med spiseforstyrrelse”
– mor til datter med anoreksi

”Det har været meget hjælpsomt for mig at tale med Dorthe om det, jeg gik igennem som forælder til et psykisk sårbart barn Jeg har ofte følt mig alene og lidt forkert i den situation, men aldrig i samtale med Dorthe. Hun var både lyttende og rummelig og forstod hurtigt, hvad jeg kæmpede med. Derfor var det meget trygt at tale med hende. Hun har et stort kendskab til alt, hvad det indebærer at være pårørende, og kom med mange hjælpsomme forslag til, hvordan jeg kunne komme videre i forhold til hjælp fra eksempelvis kommunen og hospitalet.”
– mor til datter med autisme og spiseforstyrrelse